Apeldoornse Uitvaartbeurs
Organisatie: Laatste Vlucht
info@laatstevlucht.nl

Zielskracht Uitvaart 

Toewijding en daadkracht in bezielende begeleiding

Op 1 juni 2014 heeft Zielskracht Uitvaart haar deuren geopend. De nieuwe uitvaartonderneming werkt vanuit Apeldoorn in Gelderland en omgeving. Zielskracht Uitvaart is gespecialiseerd in uitvaarten waarin de leefwijze van de overledene en nabestaanden centraal staan. “Nu er meer aandacht is voor afscheid nemen, is er ruimte voor verschillende uitvaartondernemers die ieder op hun eigen manier mensen bijstaan om de keuzes te maken die bij hen passen”, aldus initiatiefneemster Christien Heinsius.

Heinsius heeft haar sporen in de uitvaartbranche verdiend. Als manager bij een grote uitvaartonderneming en later directeur van dochterondernemingen in Nijmegen en Amersfoort heeft zij 15 jaar ervaring opgedaan en zich alle aspecten van de uitvaartzorg eigengemaakt.  Met Zielskracht Uitvaart betreedt zij een nieuw pad in de uitvaartzorg. “Ik vind het een uitdaging mijn authentieke invulling te geven aan deze zeer persoonlijke en intieme vorm van dienstverlening. Mijn kracht ligt in warmte en ontspanning, ook in complexe situaties. Ik help mensen te verwoorden wat belangrijk voor ze is, ook als dat niet gemakkelijk is om uit te spreken.”

Voorbereiding bij leven

Bijzonder in het aanbod van Zielskracht Uitvaart is de mogelijkheid de uitvaart al bij leven voor te bereiden. Mensen kiezen hiervoor om verschillende redenen: afnemende gezondheid, het samen willen doen, stilstaan bij de eindigheid van het leven, vast willen leggen wat men zelf belangrijk vindt. Heinsius biedt desgewenst begeleiding hierbij, “omdat het perspectief van degene die zijn uitvaart voorbereidt nou eenmaal anders is dan dat van de toekomstige nabestaanden.” Waar nodig slaat zij als gesprekspartner bruggen tussen beiden. Zij heeft de ervaring dat dit rust biedt.

Samenwerking

Als eenpitter werkt Zielskracht Uitvaart samen met een netwerk van specialisten. “Ik heb bewust geen eigen ruimte voor opbaringen of afscheidsbijeenkomsten. Zo ben ik veel flexibeler om ieders wensen in te vullen op de locatie die het best past.” Ook voor andere deelaspecten heeft zij haar contacten, gekozen op kwaliteit. Belangrijk vindt Heinsius het om te vermelden dat de inzet van deze specialisten op de achtergrond gebeurt: “Een vast contactpersoon met gedegen kennis van alle mogelijkheden begeleidt het hele proces en helpt de betrokkenen de keuzes te maken die passen bij hen en hun situatie.”

Contact

Christien Heinsius, Kruisvoorde 1, 7339 KR Ugchelen www.zielskrachtuitvaart.nl.

 

info@zielskrachtuitvaart.nl