Apeldoornse Uitvaartbeurs
Organisatie: Laatste Vlucht
info@laatstevlucht.nl

Sla je Slag met Gedrag

rouwverwerking voor kinderen

 Als in een gezin of familie een dierbare wegvalt, verandert er een heleboel. De sfeer thuis is niet meer hetzelfde, er is verdriet. Veel kinderen voelen zich daarnaast ook vaak verantwoordelijk voor hun verdrietige ouders, willen hen sparen. Kinderen en ook volwassenen kunnen een diepe, intense leegte voelen van binnen, zich eenzaam voelen. 

Op school kan het zijn, dat een kind moeite heeft met de concentratie, juist druk worden, geen raad weten met hun emoties. Ook kan het zijn dat juist op school ze zich goed kunnen uiten, omdat de omgeving daar juist vertrouwd is. Ook is er afleiding. Het kan juist op school mooi zijn, om een groep samen te stellen, een rouwgroep, waarin de kinderen ervaringen kunnen delen, leren omgaan met hun verdriet. De verschillende rouwtaken moet iedereen doormaken. Dat kan individueel als in groepsverband.

 De rouwtaken zijn:

•Beseffen dat de ander dood is

•Omgaan met alle bijkomende emoties

•Verder leven met het verlies en met herinneringen

•Je leven weer oppakken met de ander in je hart.

Voordat je met een verlies te maken kunt krijgen, kan je al leren omgaan met emoties zoals verdriet en teleurstelling. In de training Vlieg met me mee wordt aan al deze taken gewerkt. Voor iedereen is het fijn, dat je je begrepen voelt, dat je je verdriet kunt delen. Maar hoe kan je je verdriet eigenlijk uiten? Hoe leef je verder met een verlies, met de ander in je hart? Dat komt allemaal aan bod. 

Miriam Broekhuizen van Sla je Slag met Gedrag is gedragsspecialist. Zij probeert met haar trainingen kinderen door deze moeilijke periode heen te helpen.

 

www.slajeslagmetgedrag.nl