Apeldoornse Uitvaartbeurs
Organisatie: Laatste Vlucht
info@laatstevlucht.nl

Over ons

Wij zijn Andreas en Marleen van Beek. Wij zijn geboren en getogen in Apeldoorn. Toen de vader van Marleen was overleden was zij erg teleurgesteld over de manier waarop de asverstrooiing werd gedaan. 

"Het was een onpersoonlijke ceremonie op een grasveld waar je het as van anderen nog kon zien liggen. Als de wind een beetje verkeerd stond waaide het in je gezicht. Als ik toen had geweten dat er nog andere mogelijkheden waren, hadden we dat zeker gedaan". 

Dit was het moment dat zij besloot zich hierin te verdiepen en op zoek te gaan naar een mooie manier van as verstrooien en kwamen terecht bij de ballonverstrooiing. Hierbij wordt de as van de overledene per heliumballon de lucht in gelaten. Niet veel later was Laatste Vlucht een feit.

"Wij willen graag dat nabestaanden een goed gevoel overhouden aan de verstrooiing. Het is een moment van afscheid, dat je nog lang bij moet blijven. Wij begeleiden de asverstrooiing per heliumballon van begin tot eind met de nodige zorg."

Tijdens de werkzaamheden voor Laatste Vlucht kwamen wij tot de ontdekking dat veel mensen geen idee hebben van alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van de uitvaart en het traject hierna. Wij willen mensen graag op een laagdrempelige manier in contact brengen met alle opties die er zijn. De beurs is niet alleen bedoeld voor mensen die echt bezig zijn met het nadenken over hun eigen afscheid, maar ook puur voor nieuwsgierigen.