Apeldoornse Uitvaartbeurs
Organisatie: Laatste Vlucht
info@laatstevlucht.nl

DZU Uitvaartkisten

Samen werken aan kwaliteit 

DZU Uitvaartkisten is dé partner in de uitvaartzorg. Als specialist in het vervaardigen van ambachtelijke uitvaartkisten bewijst DZU ook dat een kist heel persoonlijk kan zijn. In zijn ruim honderdjarige bestaan heeft het familiebedrijf de expertise en het netwerk opgebouwd om gepersonaliseerde producten van hoogstaande kwaliteit, op tijd en in uitmuntende conditie af te leveren. 

Organisatie 

Het bedrijf is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een volwassen organisatie met klanten en partners in Nederland, België en Duitsland. DZU heeft circa 25 personeelsleden en is daarmee klein genoeg om snel te kunnen schakelen en groot genoeg om professioneel te kunnen handelen. Alle medewerkers zijn gespecialiseerd in de productie en levering van uitvaartkisten in de meest uiteenlopende materiaalsoorten, maten en modellen. Ook worden alle ambachtelijke bewerkingen zoals het schaven, zagen en bekleden van de kisten in eigen huis gedaan. Dankzij het feit dat we ook intern graag samen werken aan kwaliteit garanderen wij enkel hoogstaande producten.

Dankzij het goede contact met klanten en leveranciers zorgt DZU ervoor dat de kist in de juiste uitvoering op tijd wordt gemaakt en bezorgd. DZU werkt intensief samen met vervoerders en uitvaartondernemers, omdat bij een zorgeloze uitvaart elke schakel even belangrijk is. 

Bedrijfsleider Jos Mulder: “Wij maken deel uit van de zorg van de uitvaartondernemer en daarom moeten we onze kisten op tijd afleveren en mag er op ons product niets aan te merken zijn. We onderscheiden ons op zoveel mogelijk fronten; zo zijn we zeven dagen per week bereikbaar voor de uitvaartondernemer. Voor ons is dat logische service.”

 MVO

Een belangrijke peiler van DZU is het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Er wordt bij de aankoop streng gecontroleerd of het materiaal enkel uit Europese bosbouw afkomstig is. Het hout waar de kisten uit vervaardigd worden –of het nu spaanplaat, riet of eiken is-, is dus altijd afkomstig uit betrouwbare bronnen.

Jos Mulder: “Onlangs hebben we speciaal windgedroogd populierenhout gekocht om kisten van te maken. Het hout komt uit eigen land, dus er is geen milieubelastend transport nodig. Dat alleen al is een enorme winst. Daarnaast hebben de kisten van populierenhout de laagste ‘CO2 voetafdruk’ en wordt het totaalplaatje extra milieuvriendelijk.”

Oorsprong

Wat meer dan een eeuw geleden begon als meubelfabriek is uitgegroeid tot een van de meest gespecialiseerde en ervaren kistproducenten van Europa. DZU Uitvaartkisten is ontstaan uit een fusie tussen Duwel Uitvaartkisten te Apeldoorn en Het Zuiden Uitvaartkisten te Best. Het samenvoegen van de gezamenlijke kennis en ervaring betekende een verdere verbetering van het product, service én kwaliteit.

Een recent product van één van onze –internationale- samenwerkingen is de presentatie van de Diamant kistenlijn van de wereldberoemde Deense designer Jacob Jensen. DZU is exclusieve verkoper in Nederland en heeft tevens de Europese primeur deze lijn als eerste buiten Denemarken te mogen aanbieden.

DZU UITVAARTKISTEN

Web : www.dzu.nl

E-mail: info@dzu.nl

DZU Apeldoorn

Vlijtseweg 228

7317 AN Apeldoorn

Tel. +31 (0)55 5212956

 

Fax. + 31 (0)555220974