Apeldoornse Uitvaartbeurs
Organisatie: Laatste Vlucht
info@laatstevlucht.nl

Coby Molenaar 

Als iemand, een dierbare overlijdt, komt er enorm veel op je af. Praktische zaken die geregeld moeten worden, een groot verdriet dat je overvalt en de wens dit voorbije leven waardig af te sluiten. Vaak wil je iets persoonlijks aan de uitvaart toevoegen, maar hoe doe je dat? 

Humanistische sprekers bij uitvaarten helpen de nabestaanden bij een persoonlijke uitvaart.  

Zij verzorgen een toespraak waarin het leven van de overledene centraal staat. Ook kunnen zij de gehele ceremonie begeleiden en helpen bij het uitzoeken van muziek, poëzie of het verzorgen van rituelen. Een humanistische uitvaartbegeleider heeft een speciale opleiding en training gevolgd. De begeleider heeft oog voor de waardigheid en eigenheid van elk mens en begrijpt de kronkelwegen van het leven. 

GESPREK BIJ LEVEN

Wanneer u nog ‘vol’ in het leven staat en zaken wilt regelen voor uw uitvaart, dan kunt u kiezen voor een gesprek-bij-leven.  De uitvaartbegeleider kan u helpen om uw levensverhaal te schrijven voor als u er straks niet meer bent. In een of meer gesprekken zoekt de begeleider samen met u naar het unieke en bijzondere in uw leven. Tijdens een gesprek-bij-leven komt een spreker bij u thuis en kunt u samen richting geven aan uw wensen met betrekking tot de uitvaartdienst. Wij komen graag met u praten en het kan u rust en een goed gevoel geven. 

Er is een website waar u alle informatie kunt vinden: www.humanistischeuitvaart.nl