Apeldoornse Uitvaartbeurs
Organisatie: Laatste Vlucht
info@laatstevlucht.nl

De Blauwe Einder 

 

 

Stil geworden

Waar ben je nu? … het is leeg in huis ..

Je vertrouwde stem, je voetstappen, je lach …

We horen niet langer: ‘Kom erin! Wil je koffie? Wat een weertje, hè?’

Je bent hier niet meer, niet meer bij ons

En toch: je leeft voort in ons hart, in onze gedachten

Alles wat je deed, alles wat je zei: jij zit verankerd in ons

We laten je los, en toch ook weer niet                                         

Jij gaat verder, wij gaan verder, niet langer zichtbaar samen

Maar voorgoed verbonden in liefdevolle herinnering.

Als een mens sterft, eindigt zijn levensverhaal, een verhaal dat hij zonder woorden schreef met alles wat hij deed, dacht en zei. Dit verhaal kan woorden krijgen. Het kan verteld worden, omdat het nog leeft in de herinnering van anderen die met hem opgetrokken zijn. Zij kunnen een beeld schetsen van zijn levensweg, van de keuzes die hij heeft moeten maken en van de waardevolle of moeilijke momenten die zij samen met hem beleefd hebben. 

De Blauwe Einder probeert het levensverhaal van de overledene te verwoorden door te luisteren naar hen die hem goed gekend hebben. Zij tekent het op zodat het tijdens de afscheidsdienst uitgesproken kan worden.  Als het de nabestaanden zwaar valt het verhaal zelf te vertellen, kan De Blauwe Einder deze taak op zich nemen.

Ook verzorgt de Blauwe Einder, in samenwerking met het Eeuwig Leven Instituut, 4 workshops. Elke workshop heeft een eigen thema; er is voor gekozen elk thema te koppelen aan een bepaalde maand.·       
Euthanasie en Zelfdoding – september     
Lijden en verlies – oktober    
Sterven en overledenen– november      
Ziel en levenslessen –januari  
 
De workshops zijn voor iedereen die antwoorden zoekt op of van gedachten wil wisselen over het ‘waarom’ van alles. Voor iedereen die hoopt of weet dat er ‘iets meer is’ dan je kunt zien.  Ze worden gehouden in De Zwanenhof,  Zenderen. Zie voor meer info de website van De Blauwe Einder.
 

www.deblauweeinder.nl