Apeldoornse Uitvaartbeurs
Organisatie: Laatste Vlucht
info@laatstevlucht.nl

Beursnieuws

Apeldoornse Uitvaartbeurs 2014 opnieuw succes (12 november 2014)

De Apeldoornse Uitvaartbeurs is op 11 oktober gehouden werd in restaurant de Wilde Pieters was opnieuw een succes. Heel wat geinteresseerden wisten de weg naar de Wilde Pieters te vinden en lieten zich daar informeren over alle ins en outs op het gebied van afscheid nemen. Zelfs RTV Gelderland was aanwezig om live verslag te doen van de beurs. Wij kijken met een goed gevoel terug op een mooie en drukke dag. 

Boekpresentatie op de beurs (24 september 2014)

Boek Lotje de kat helpt kinderen bij rouw

Eerste exemplaar voor de Heuvellaanschool 

Het verlies van een dierbare heeft ook zo zijn effect op kinderen. Alle kinderen gaan er anders mee om. De een makkelijker dan de andere. Toch is het wel belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het rouwproces bij kinderen. Het nieuwe boek Rolderdebolder met Lotje de katzorgt ervoor dat kinderen en ouders, maar ook leerkrachten het verlies van een geliefde gemakkelijker met elkaar kunnen bespreken. Schrijfster, kindercoach en gedragspecialst Miriam van Broekhuizen van Sla je Slag met gedrag zal op 11 oktober het eerste exemplaar presenteren op de Apeldoornse Uitvaartbeurs in de Wilde Pieters. Om 11 uur zal het boek daar worden overhandigd aan Rolf Tuinman, directeur van de Heuvellaanschool in Apeldoorn. 

Het boek

Het verhaal van Lotje de kat is bestemd voor kinderen die een dierbare hebben verloren. In het verhaal overlijdt opa Duf en kort daarna valt Lotje de kat van de trap…wat voor de kinderen Ruben, Max en Mara een uitlaatklep blijkt te zijn om de dood van hun opa te verwerken. Ze maken alle rouwtaken mee, die behoren bij het leren leven met een verlies. Het verhaal nodigt kinderen uit om eigen ervaringen te delen. Miriam van Broekhuizen, de schrijfster van het boek is kindercoach en gedragsspecialist en helpt kinderen die te kampen hebben met een overlijden in hun omgeving. Zij organiseert ook kinderrouwgroepen zowel individueel als op scholen. De taboe wordt hiermee weggenomen, waardoor het makkelijker wordt om over dit onderwerp te praten.

Heuvellaanschool

De Heuvellaanschool is een van de eerste scholen in Apeldoorn, die ouders actief informeren over het inschakelen van hulp bij een overlijden of bijvoorbeeld een scheiding. Directeur Rolf Tuinman zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Uitvaartbeurs

De presentatie vindt plaats op de Apeldoornse Uitvaartbeurs op 11 oktober om 11 uur. Hierna zal Miriam de rest van de dag boeken signeren. De beurs wordt gehouden in restaurant de Wilde Pieters en is gratis te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. De boekpresentatie zal plaatsvinden om 11.00 uur. U bent van harte welkom! 

 

Voor meer informative over Miriam van Broekhuizen en Sla je Slag met Gedrag kunt u terecht op: www.slajeslagmetgedrag.nl

 

Flyer Apeldoornse Uitvaartbeurs (18 september 2014)

Maximum aantal standhouders bereikt (13 april 2014)

De interesse voor de Apeldoornse Uitvaartbeurs 2014 is overweldigend. Ondertussen is het maximum aantal standhouders bereikt. Dit jaar wordt de beurs iets verder uitgebreid en zal ook de parkeerplaats van de Wilde Pieters gedeeltelijk bij de beurs betrokken worden. Dit door middel van tenten. Met parkeren wordt rekening gehouden d.m.v. het uitdelen van parkeerkaarten voor de garage vlakbij.

Opnieuw Apeldoornse Uitvaartbeurs in Wilde Pieters (geplaatst 13 april 2014)

Ook dit jaar zal er weer een Apeldoornse Uitvaartbeurs gehouden worden in restaurant De Wilde Pieters. Op 11 oktober zal De Wilde Pieters opnieuw in het teken staan van uitvaart, afscheid en alles wat hiermee te maken heeft. Ondertussen hebben ruim 45 standhouders zich aangemeld. Het beloofd weer een mooie, gevarieerde beurs te worden. 

De beurs is bedoeld voor iedereen die op welke manier dan ook geinteresseerd is in producten en diensten omtrent de uitvaart en het nemen van afscheid. De beurs is voor bezoekers vrij toegankelijk en is te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. 

Iedereen is van harte welkom. Kom dus gerust even binnenlopen, al is het uit nieuwsgierigheid.

 

Apeldoornse Uitvaartbeurs in Wilde Pieters (geplaatst 21 juni 2013)

Op 12 oktober zal restaurant De Wilde Pieters in Apeldoorn in het teken staan van de uitvaart en alles wat hiermee te maken heeft. Veel mensen weten niet wat er op dit gebied allemaal mogelijk is. Vandaar dat Marleen en Andreas van Beek van Laatste Vlucht deze beurs organiseren.

De beurs is bedoeld voor iedereen die op welke manier dan ook bezig is met zaken omtrent de uitvaart en het nemen van afscheid. Tal van standhouders zullen laten zien wat er tegenwoordig allemaal kan en mag. Hierbij kan je denken aan uitvaartondernemers, rouwbegeleiding, assieraden, ballonverstrooiingen, uitvaarfotografen, kisten, uitvaartvervoer en nog veel meer.

De beurs is voor bezoekers vrij toegankelijk en is te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Kom dus gerust even binnenlopen, al is het uit nieuwsgierigheid.

 

Apeldoornse Uitvaartbeurs vol (geplaatst 18 juli 2013) 

Goed nieuws (of slecht voor degene die nog mee wilde doen) de Apeldoornse Uitvaartbeurs zit helemaal vol. Alle plekken zijn bezet en ook buiten zullen een aantal bijzondere standhouders hun producten en diensten laten zien. Ben je helaas te laat met aanmelden? Dan niet getreurd, je kunt natuurlijk altijd als bezoeker langskomen om te netwerken! Zet in ieder geval zaterdag 12 oktober in je agenda! Tussen 10 en 16 ben je van harte welkom. Op de site www.apeldoornseuitvaartbeurs.nl is te bekijken welke standhouders er aanwezig zullen zijn.

 

Indeling beurs op website (geplaatst 22 september 2013)

Vanaf vandaag staat de indeling van de beurs online. Onder het kopje indeling beurs kan iedereen bekijken welke standhouders er zijn en waar ze staan. De Wilde Pieters heeft een begane grond en twee verdiepingen. Op alle etages zijn standhouders van de Apeldoornse Uitvaartbeurs te vinden en ook buiten zullen een aantal ondernemers laten zien wat ze kunnen bieden. Er is een lift aanwezig.

 

Coosje Smid neemt rouwgids voor jongeren in ontvangst (geplaatst 27 september 2013)

Coosje Smid, bekend actrice, zangeres en dochter van Ernst Daniël Smid, krijgt tijdens de Apeldoornse Uitvaartbeurs op zaterdag 12 oktober het boek ‘Als jongeren rouwen...’ officieel overhandigd. Deze handzame gids, geschreven door psychosociaal therapeute Annelyn de Boer en uitgegeven door Scrivo Media, geeft 80 tips aan iedereen die te maken heeft met een jongere die een dierbare is verloren. 

 

Coosje Smid, die momenteel een nummer 1-notering heeft met Fields of Gold, verloor een jaar geleden haar moeder aan kanker. Zij vertelde daar openhartig over bij het EO-programma ‘De kist’. Rouwdeskundige Annelyn de Boer uit Ede was onder de indruk van het verhaal van Coosje. ‘En natuurlijk valt zij met haar jeugdige leeftijd ook precies in de doelgroep van deze gids. Dus het leek me heel passend en bijzonder om dit boekje officieel aan haar te mogen overhandigen’, aldus Annelyn de Boer.

‘Als jongeren rouwen...’ staat vol tips over en voor jongeren met verlies na overlijden, scheiding en bij ziekte. Annelyn ziet het als haar missie om zoveel mogelijk mensen te bereiken in de omgeving van een jongere met een verlies-ervaring. Zodat deze jongeren steun krijgen op een goede en voor ieder unieke manier. ‘En niet alleen de eerste weken en maanden, maar ook vele jaren daarna nog’, vertelt de auteur. ‘Met dit laagdrempelige gidsje waarin alles kort en krachtig staat beschreven, hoop ik veel mensen te bereiken.’

De overhandiging vindt plaats op 12 oktober om 11.00 uur tijdens de Apeldoornse Uitvaartbeurs, in Restaurant De Wilde Pieters in Apeldoorn. 

Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

‘Als jongeren rouwen...’ - Annelyn de Boer. Een uitgave in de Kanguru-reeks van Scrivo Media. ISBN 978-94-91687-05-1. Prijs: € 8,95

Bron: Uitvaartbranche.nl

 

Apeldoornse Uitvaartbeurs 2013 groot succes (geplaatst 16 oktober 2013)

Afgelopen zaterdag vond de Apeldoornse Uitvaartbeurs 2013 plaats in de Wilde Pieters. Het was een overweldigend succes. Honderden bezoekers kwamen bekijken wat er tegenwoordig zoal mogelijk is op het gebied van uitvaart en afscheid.
 
Voor Marleen en Andreas van Beek van Laatste Vlucht was dit de eerste keer dat zij een uitvaartbeurs organiseerden. "Er was al lange tijd geen beurs op dit gebied meer geweest. Gezien het aantal bezoekers is er toch behoefte aan. Hieraan zie je toch ook weer dat het taboe op alles wat met de dood te maken heeft langzaamaan begint te verdwijnen. Het was een toegankelijke en zelfs gezellige beurs", aldus Marleen van Beek.
 
Op de beurs was van alles te zien en te beleven. Zo waren er uitvaartverzorgers, verzekeraars, notarissen, bloemwerken, rouwauto's, kisten, wades, assieraden en natuurlijk de ballonverstrooiing van Laatste Vlucht, maar ook een kunstenaar die ter plekke een kist beschilderde aan de hand van de verhalen van de bezoekers. Muziek werd verzorgd door een aantal zangeressen, die veel optreden bij uitvaarten.  
 
Om 11 uur bracht zangeres Coosje Smid (dochter van Ernst Daniel Smid) een bezoek aan de beurs om het boek " als jongeren rouwen..." in ontvangst te nemen. 
 
Al met al was het een zeer geslaagde beurs. "Het aantal bezoekers heeft onze stoutste dromen overtroffen. We gaan zeker bekijken of we dit volgend jaar weer kunnen doen", zegt Marleen van Beek.