Apeldoornse Uitvaartbeurs
Organisatie: Laatste Vlucht
info@laatstevlucht.nl

Alida Stuut Fotografie

 

“Zo subtiel en integer als jij te werk gaat”

 “Wat fijn dat jij je werk doet zonder de plechtigheid te verstoren”

 “Heb je wel foto’s gemaakt?,ik heb niets gemerkt”

 

Dit soort opmerkingen krijg ik regelmatig. Dit was voor mij de bevestiging dat deze vorm van fotografie bij mij past, want het maken van een fotoreportage van een uitvaart vereist deskundigheid en een speciale aanpak. 

Een uitvaart is een bijzonder moment, maar gaat vaak in een roes voorbij. Vaak is zo’n gebeurtenis vol van emotie en verdriet. Alle reden om zo’n afscheid mooi in beeld te brengen, zodat er een waardevolle herinnering blijft om later in alle rust terug te kunnen kijken. 

Foto’s maken het voor de familie en overige nabestaanden makkelijker om later met anderen over de overledene te praten. Dit kan belangrijk zijn als onderdeel van de rouwverwerking. Ook kunnen de foto’s steun geven aan nabestaanden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan familie of vrienden die in het buitenland wonen of degenen die door ziekte of andere bijzondere reden niet aanwezig kunnen zijn.

Ook voor kinderen of kleinkinderen kunnen foto’s van de ceremonie erg belangrijk zijn, omdat zij rouw vaak uitstellen. Op het moment dat ze er aan toe zijn, kan aan de hand van de foto’s met hen worden gepraat over de overledene. 

Tijdens de uitvaart fotografeer ik de door u aangegeven gelegenheden en momenten, zoals de rouwstoet, de ceremonie, de toespraken tijdens de plechtigheid en/of op de begraafplaats, de bloemstukken en linten. Uiteraard zijn andere wensen bespreekbaar. 

Ik fotografeer de uitvaart op een onopvallende en respectvolle manier.

 Om de plechtigheid niet te verstoren blijf ik zoveel mogelijk op gepaste afstand en werk ik zoveel mogelijk zonder flitslicht. 

Ik vind het een dankbare taak om mensen een kostbare herinnering te geven, die met geen woorden beschreven kan worden.

 

Alida Stuut

 www.alidastuutfotografie.nl